Naleśniki to najpyszniejsza rzecz w historii i łatwo jest zrobić te pyszne smakołyki. Będzie to idealne śniadanie na następny dzień.
Jeśli nigdy nie próbowałeś robić naleśników to jestem pewien, że spodobają Ci się te przepisy na naleśniki. Powodem jest to, że naleśnik jest bardzo wszechstronnym przepisem i może być wykonany z różnych składników. Oto najlepsze przepisy na naleśniki z wędzonym łososiem i twarogiem.
Naleśnik z wędzonym łososiem
Jest to najbardziej popularny przepis na naleśniki. Nie jest to trudny przepis i można go zrobić w mniej niż 30 minut.
Składniki:
2 jajka
3 łyżki mleka
2 łyżki roztopionego masła
1 szklanka mąki
½ łyżeczki proszku do pieczenia
¼ szklanki śmietany
2 plastry wędzonego łososia
Sól i pieprz
Sposób przygotowania:
Wymieszaj wszystkie składniki razem i wlej do wysmarowanej tłuszczem patelni. Piecz przez 15 do 20 minut na średnim ogniu.
Naleśniki z twarogiem i syropem klonowym
Te naleśniki są bardzo proste w wykonaniu i nie wymagają żadnego specjalnego sprzętu.
Składniki:
2 szklanki mąki
¼ łyżeczki sody oczyszczonej
¼ łyżeczki soli
2 łyżki cynamonu
2 jajka
1 szklanka mleka
1 filiżanka twarogu
¼ szklanki cukru
Masło
Syrop klonowy
Sposób przygotowania:
Wymieszaj pierwsze 4 składniki i dodaj resztę składników. Wylej ciasto na natłuszczoną patelnię i piecz przez 10 do 15 minut.
Naleśniki z twarogiem i cytryną
Jeśli nigdy nie próbowałeś tego przepisu, to musisz go wypróbować. Jest to doskonały przepis na śniadanie i jest szybki do wykonania.
Składniki:
1 jajko
2 łyżki mleka
2 łyżki roztopionego masła
½ szklanki mąki
1/3 szklanki kwaśnej śmietany
¼ szklanki twarogu
skórka z cytryny
Sposób przygotowania:
Wymieszaj wszystkie składniki razem i wlej masę do wysmarowanej tłuszczem patelni. Piecz przez około 15 do 20 minut.
Naleśniki z łososiem i pomidorami
Ten przepis będzie smakował inaczej, jeśli użyjesz świeżego łososia zamiast tego z puszki. Wypróbuj ten przepis, a efekt na pewno Ci się spodoba.
Składniki:
1 pomidor
1 łyżka oliwy z oliwek
Sól i pieprz
1/3 szklanki mąki
1 jajko
1/3 szklanki mleka
1 łyżka masła
½ szklanki twarogu
¼ szklanki startego parmezanu
Świeży łosoś
Sposób przygotowania:
Obierz pomidora i zmiksuj go w robocie kuchennym. Dodaj sól i pieprz i dobrze wymieszaj. W osobnej misce wymieszaj mąkę z mlekiem i dobrze ubij.
W dużej nieprzywierającej patelni rozpuść masło i wlej jajko. Gotuj je przez około 2 minuty i dobrze wymieszaj. Teraz dodaj pomidora i dobrze wymieszaj.
Dodaj ser i gotuj przez 1 minutę.
Przełóż twaróg do miski i dodaj sól i pieprz.
Na koniec wsyp mąkę do miski i wymieszaj łososia z mąką.
Dodaj łososia do jajka i dobrze wymieszaj.
Teraz wylej masę na patelnię