Jak zrobić domowe bezmączne ciasteczka owsiane z migdałami

Kulinaria

Dziś podzielę się z Wami pysznymi i łatwymi do zrobienia bezmącznymi ciasteczkami owsianymi z orzechami. Te domowe ciasteczka są kruche, miękkie i chrupiące. Chrupkość ciasteczek na pewno sprawi, że będziecie chcieli wypróbować ten przepis. Mam nadzieję, że wszystkim Wam się spodoba.

Składniki

Olej kokosowy – 2 łyżki stołowe

Płatki owsiane – 1/2 szklanki

Migdały – 1/4 filiżanki

Cukier – 1/2 szklanki

Cukier puder – 1/4 filiżanki

Sól – 1 łyżeczka

Proszek do pieczenia – 1/2 łyżeczki

Masło – 2 łyżki

Mleko – 1/4 szklanki

Ekstrakt z wanilii – 1 łyżeczka

Metoda

Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. W misce wymieszaj płatki owsiane, migdały i cukier.

Dodaj proszek do pieczenia i dobrze wymieszaj.

Następnie dodaj olej kokosowy, wanilię i sól.

Dodaj mleko i dobrze wymieszaj.

Mieszaj ciasto, aż wszystko zostanie dobrze wymieszane.

Teraz podziel ciasto na dwie równe części.

Uformuj ciasto w małe kulki.

Ułóż kulki na blasze wyłożonej papierem pergaminowym.

Naciśnij ciasto na płasko i piecz przez około 10 minut lub do uzyskania złotego koloru.

Wyjmij z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia.

Weź ciasteczka i delikatnie naciśnij wierzch każdego z nich.

Dodaj cukier puder i dobrze wymieszaj.

Dodaj posiekane migdały i dobrze wymieszaj.

Ciasteczka będą gotowe do podania.

Wniosek

Mam nadzieję, że spodoba Ci się wykonanie tego przepisu w domu. Proszę dać mi znać, jeśli masz jakieś pytania lub wątpliwości.