Wydaje się, że to bardzo łatwy przepis na gotowanie królika, ale tak nie jest. Musisz nauczyć się technik gotowania królika i to jest powód, dla którego rozmawiamy o tym przepisie dzisiaj.
Głównym powodem, dla którego mówię o tym przepisie jest to, że moi przyjaciele szukali dobrego przepisu przyrządzania królika na obiad i starałem się im pomóc.
Tak więc, zacznijmy od składników i techniki gotowania królika.
Składniki:
1 królik (około 1 kg)
2 cebule
2 marchewki
1 ziemniak
Czosnek
2 pomidory
Cynamon w proszku
Sól
Kurkuma w proszku
Pieprz
Nasiona gorczycy
Oliwa z oliwek
Mielona kolendra
Liść laurowy
Seler
Pietruszka
Instrukcje:
Oczyść królika i pokrój go na dwie części. Wyjąć mięso i oczyścić kości. Cebulę, marchewkę i ziemniaka pokroimy na kawałki i odłożymy na bok.
Na patelni rozgrzejemy oliwę z oliwek. Dodaj cynamon, mieloną kolendrę, liść laurowy, nasiona gorczycy, seler i pietruszkę.
Dodaj cebulę, czosnek, sól, pieprz i kurkumę w proszku i gotuj przez 2 do 3 minut.
Dodaj marchew i ziemniaki i gotuj przez kolejne 5 do 6 minut.
Dodaj mięso królika i pomidory i gotuj przez 2 do 3 minut.
Pozwól warzywom gotować się przez 15 do 20 minut.
Gdy warzywa są ugotowane, zdejmij je z ognia i podawaj z ryżem.
Wnioski:
Mam nadzieję, że ten artykuł pomoże ci zrobić pyszne danie z królika na obiad.