Jak zrobić królika na obiad – Jak ugotować królika

Kulinaria

Wydaje się, że to bardzo łatwy przepis na gotowanie królika, ale tak nie jest. Musisz nauczyć się technik gotowania królika i to jest powód, dla którego rozmawiamy o tym przepisie dzisiaj.

Głównym powodem, dla którego mówię o tym przepisie jest to, że moi przyjaciele szukali dobrego przepisu przyrządzania królika na obiad i starałem się im pomóc.

Tak więc, zacznijmy od składników i techniki gotowania królika.

Składniki:

1 królik (około 1 kg)

2 cebule

2 marchewki

1 ziemniak

Czosnek

2 pomidory

Cynamon w proszku

Sól

Kurkuma w proszku

Pieprz

Nasiona gorczycy

Oliwa z oliwek

Mielona kolendra

Liść laurowy

Seler

Pietruszka

Instrukcje:

Oczyść królika i pokrój go na dwie części. Wyjąć mięso i oczyścić kości. Cebulę, marchewkę i ziemniaka pokroimy na kawałki i odłożymy na bok.

Na patelni rozgrzejemy oliwę z oliwek. Dodaj cynamon, mieloną kolendrę, liść laurowy, nasiona gorczycy, seler i pietruszkę.

Dodaj cebulę, czosnek, sól, pieprz i kurkumę w proszku i gotuj przez 2 do 3 minut.

Dodaj marchew i ziemniaki i gotuj przez kolejne 5 do 6 minut.

Dodaj mięso królika i pomidory i gotuj przez 2 do 3 minut.

Pozwól warzywom gotować się przez 15 do 20 minut.

Gdy warzywa są ugotowane, zdejmij je z ognia i podawaj z ryżem.

Wnioski:

Mam nadzieję, że ten artykuł pomoże ci zrobić pyszne danie z królika na obiad.