Jak przyrządzić chrupiącego kurczaka panierowanego

Kulinaria

Chlebowy kurczak jest jednym z najsmaczniejszych dań, którymi można cieszyć się w restauracji. Smażony kurczak jest nie tylko popularny w restauracjach, ale także w gospodarstwach domowych, ponieważ jest łatwy do wykonania i smak jest po prostu niesamowity.

Jednak, gdy robisz smażonego kurczaka w domu, smak może nie być taki sam jak w restauracji. Głównym powodem jest to, że nie można używać tych samych przypraw i innych składników do przygotowania chrupiącego kurczaka.

Prawdą jest, że możesz przygotować chrupiącego kurczaka w domu, ale jego smak nie będzie tak pyszny jak w restauracji. Jeśli robisz smażonego kurczaka w domu, to musisz użyć odpowiednich składników.

Oto jak można zrobić chrupiącego kurczaka w domu:

Składniki:

Kurczak

Sól

Masło

Olej

Pieprz

Pieprz cayenne

Cukier

Mąka

Jak zrobić:

Wymieszaj mąkę, sól, cukier, pieprz i pieprz cayenne. Następnie wylej mieszankę mąki na kurczaka i upewnij się, że całkowicie pokryjesz kurczaka. Wlej olej i masło na kurczaka i upewnij się, że pokryjesz kurczaka całkowicie.

Rozgrzej patelnię na średnim ogniu i umieść w niej kurczaka. Niech kurczak smaży się przez 6 do 8 minut. Po tym czasie zdejmij kurczaka z patelni i pozwól mu odpocząć przez 5 minut. Możesz podawać go z sałatką i masłem czosnkowym.

Wnioski:

Powyższe kroki to podstawowe czynności, które należy wykonać podczas robienia chrupiącego kurczaka. Przygotowanie kurczaka zajmie trochę czasu, ale jest warte Twojego wysiłku. Spróbuj więc zrobić go przynajmniej raz w miesiącu, aby cieszyć się smacznym kurczakiem.