Faszerowane jajka z awokado: Najlepszy przepis na śniadanie

Kulinaria

Czy kiedykolwiek słyszałeś o faszerowanych jajkach? Jeśli nie, to jest to pyszne danie, które sprawi, że Twoje śniadanie będzie kompletnym posiłkiem. Można nawet jeść go jako przekąskę i nie pozwoli Ci czuć się głodny przez dłuższy czas.

Wszyscy wiemy, że jajko jest najbardziej uniwersalnym pokarmem, który można przyrządzić na wiele sposobów. Może być smażone, gotowane, pieczone, grillowane lub wykonane w różnych stylach. Nadziewane jajka są najprostszym i najłatwiejszym przepisem i jeśli szukasz jakichś zdrowych przepisów na śniadanie to ten przepis jest dla Ciebie.

Składniki:

2 jajka

1 awokado

Sól i pieprz

Kwaśna śmietana

Masło

2 kromki chleba

Sposób przygotowania:

Wymieszaj jajka z solą i pieprzem i odstaw na bok. Pokrój awokado na małe kawałki i wymieszaj je z kwaśną śmietaną. Zrób małe otwory w chlebie i nadziej je mieszanką z awokado. Rozgrzej patelnię i połóż na niej masło. Dodaj chleb i smaż go przez 2 do 3 minut na dużym ogniu. Podawaj na gorąco.

Wnioski:

Jest to prosty i łatwy przepis, który można wykonać z podstawowych składników. Możesz zrobić ten przepis jako weekendowe śniadanie lub jako przepis na kolację. Jeżeli ty jesteś przyglądający dla niektóre zdrowych śniadaniowych przepisów then ten jest perfect przepis dla ty.