Jak zrobić bezglutenowe ciasteczka owsiane

Kulinaria

Wszyscy mamy wiele przepisów na myśli, ale nigdy nie próbujemy zrobić żadnego z powodu braku pomysłów. Ale tak nie jest, można zrobić pyszne bezglutenowe ciasteczka owsiane po prostu wykonując kilka prostych kroków.

Możesz zrobić te pyszne ciasteczka w domu z pomocą kilku składników. W internecie jest kilka przepisów, ale ja wolę podzielić się własnym przepisem, który jest bardzo łatwy i prosty.

Bezglutenowe ciasteczka owsiane składniki:

1 filiżanka płatków owsianych

1 jajko

1 filiżanka mąki migdałowej

½ łyżeczki sody oczyszczonej

1 łyżeczka cynamonu w proszku

¼ łyżeczki soli

½ łyżeczki esencji waniliowej

1 łyżka wiórków czekoladowych

½ filiżanki masła (zmiękczone)

⅓ filiżanki brązowego cukru

½ filiżanki białego cukru

1 łyżka ekstraktu waniliowego

Co musisz zrobić.

Rozgrzej piekarnik do 180°C i natłuść blachę do pieczenia.

Wymieszaj składniki i umieść je w misce.

Weź łyżkę i zrób mały otwór w mieszance i wciśnij wiórki czekoladowe, a następnie wymieszaj resztę składników.

Weź łyżkę i zrób małe kulki.

Umieść je na wysmarowanej tłuszczem blasze i piecz przez około 12 do 15 minut.

Gdy będą gotowe, wyjmij je z piekarnika i ciesz się nimi.

Wnioski:

Te bezglutenowe ciasteczka owsiane są bardzo łatwe do zrobienia i nie musisz poświęcać dużo czasu i pieniędzy, aby je zrobić.

Powyższy przepis wystarczy, aby zrobić około 12 do 16 ciasteczek.

Jeśli masz jakieś pytania to skomentuj poniżej.