Jak zrobić Paneer Pakora Przepis

Kulinaria

Pakory to pyszne danie, które powstaje w wyniku smażenia niektórych składników z dodatkiem przypraw. Jeśli chcesz spróbować czegoś nowego, musisz spróbować tego smacznego dania, ponieważ jest ono nie tylko pożywne, ale również bardzo łatwe do wykonania.

Składniki:

2 filiżanki drobno posiekanej cebuli

1 filiżanka startego sera

1/2 filiżanki posiekanych pomidorów

1 łyżka kolendry w proszku

1 łyżeczka sproszkowanego kminku

1 łyżeczka czerwonego chili w proszku

1 łyżeczka kurkumy w proszku

1 łyżeczka soli

Olej do smażenia

Metody:

1. Rozgrzej olej na głębokiej patelni.

2. Teraz dodaj wszystkie składniki do miski.

3. Dobrze je wymieszaj i odstaw na 1 godzinę.

4. Wyjmij je i uformuj w kulki i odstaw na bok.

5. Ponownie rozgrzej olej i usmaż kulki.

6. Zdejmij je z patelni, gdy nabiorą złotego koloru.

7. Teraz weź czysty ręcznik i namocz go w wodzie.

8. Rozłóż go na stole i umieść na nim usmażone kulki.

9. Teraz zwiń je jak chapati.

10. Teraz pokrój go na 2 lub 3 części.

11. Podawaj na gorąco.

Wnioski:

Jeśli chcesz cieszyć się smakiem tego dania to musisz spróbować zrobić je w domu. To jest łatwe do wykonania i będziesz cieszyć się nim bardzo.