5 sposobów na przygotowanie cebuli bhaji

Kulinaria

Czy masz już dość nudnego smaku bhaji? Czy czujesz, że nie wiesz jak go ugotować? Jeśli masz wtedy możesz spróbować tych prostych i pysznych przepisów na bhaji z cebuli.

1. Składniki:

Cebula – 1

Pomidor – 2

Zielone chili – 1

Czosnek – 2

Imbir – 1/2 filiżanki

Olej – 3

Sól – według smaku

Liście kolendry – według smaku

Czerwone chili w proszku – 1/2 łyżeczki

2. Metoda:

Po pierwsze, pokrój cebulę na kawałki i posiekaj pomidora w kostkę. Teraz zmiażdż czosnek i obierz imbir. Dodaj sól, czerwone chili w proszku i liście kolendry. Pokrój zielone chilli na kawałki i dodaj do mieszanki. Rozgrzej olej i podsmaż posiekaną cebulę. Po ugotowaniu cebuli dodać pomidory i gotować przez 2 do 3 minut. Gdy pomidory będą ugotowane, dodaj do nich usmażoną cebulę. Gotuj przez kolejne 1 do 2 minut i dodaj zmiażdżony czosnek. Pozwól, aby mieszanina ostygła przed dodaniem imbiru.

Wnioski:

Powyższy przepis jest najprostszym sposobem na zrobienie cebulowego bhaji, ale możesz użyć tych samych składników, aby zrobić inny bhaji. Spróbuj tego i daj mi znać co o tym myślisz.