Dziś podzielę się z Wami pysznymi i łatwymi do zrobienia bezmącznymi ciasteczkami owsianymi z orzechami. Te domowe ciasteczka są kruche, miękkie i chrupiące. Chrupkość ciasteczek na pewno sprawi, że będziecie chcieli wypróbować ten przepis. Mam nadzieję, że wszystkim Wam się spodoba.
Składniki
Olej kokosowy – 2 łyżki stołowe
Płatki owsiane – 1/2 szklanki
Migdały – 1/4 filiżanki
Cukier – 1/2 szklanki
Cukier puder – 1/4 filiżanki
Sól – 1 łyżeczka
Proszek do pieczenia – 1/2 łyżeczki
Masło – 2 łyżki
Mleko – 1/4 szklanki
Ekstrakt z wanilii – 1 łyżeczka
Metoda
Rozgrzej piekarnik do 350 stopni F. W misce wymieszaj płatki owsiane, migdały i cukier.
Dodaj proszek do pieczenia i dobrze wymieszaj.
Następnie dodaj olej kokosowy, wanilię i sól.
Dodaj mleko i dobrze wymieszaj.
Mieszaj ciasto, aż wszystko zostanie dobrze wymieszane.
Teraz podziel ciasto na dwie równe części.
Uformuj ciasto w małe kulki.
Ułóż kulki na blasze wyłożonej papierem pergaminowym.
Naciśnij ciasto na płasko i piecz przez około 10 minut lub do uzyskania złotego koloru.
Wyjmij z piekarnika i pozostaw do ostygnięcia.
Weź ciasteczka i delikatnie naciśnij wierzch każdego z nich.
Dodaj cukier puder i dobrze wymieszaj.
Dodaj posiekane migdały i dobrze wymieszaj.
Ciasteczka będą gotowe do podania.
Wniosek
Mam nadzieję, że spodoba Ci się wykonanie tego przepisu w domu. Proszę dać mi znać, jeśli masz jakieś pytania lub wątpliwości.