Zdrowe i pyszne przepisy tygodnia

Kulinaria

Jak nazwa tego bloga sugeruje, tutaj będziemy dzielić się najbardziej pyszne i zdrowe przepisy tygodnia.

W tym tygodniu będziemy dzielić się przepisami tego tygodnia, które są zdrowe, smaczne i są naprawdę dobre dla serca.

Na początek, pozwól nam przedstawić Ci nasze zdrowe i pyszne przepisy tygodnia:

1. Mango Pudding

Jest to pierwszy przepis tygodnia i jestem pewna, że go pokochacie. Przygotowałam ten pudding z mango dla mojego męża. Jest to zdrowe danie, ponieważ zawiera wszystkie niezbędne składniki odżywcze. Jest to również świetne źródło błonnika i wapnia i można się nim cieszyć w każdej chwili.

Składniki:

– 1 szklanka mleka

– 1/2 dojrzałego i 2/3 niedojrzałego mango

– 1/2 szklanki cukru

– 1 łyżka ekstraktu z wanilii

– 1 filiżanka kostek lodu

– 1 łyżka masła

Metoda:

Połącz wszystkie składniki w blenderze i miksuj przez 2 do 3 minut. Podawaj natychmiast, a Twoja rodzina będzie zachwycona.

2. Ciasto z dyni

Jest to słodkie ciasto z dyni o wspaniałym smaku i bogatej teksturze. Jest to jeden z najbardziej kochanych placków w Ameryce. Możesz również cieszyć się nim w domu i może być smakołykiem dla Twojej rodziny. Ma kremową teksturę i przyjemny smak.

Składniki:

– 1 filiżanka ugotowanej i przetartej dyni

– 1/2 szklanki cukru

– 1 jajko

– 1 łyżka cynamonu

– 1 łyżka gałki muszkatołowej

– 1/4 szklanki mąki

– 1/4 szklanki wody

– 1 łyżka masła

– 1/4 szklanki odparowanego mleka z puszki

– 1 łyżka ekstraktu z wanilii

– 1 łyżka mleka

– 1 łyżka skrobi kukurydzianej

– 1/2 szklanki cukru pudru

Sposób:

Rozgrzej piekarnik do 350°F i przygotuj 9-calową blachę do pieczenia. Połącz wszystkie składniki w misce do mieszania i dobrze wymieszaj. Wlej mieszankę do przygotowanej blachy i piecz przez 45 do 50 minut. Pozwól mu ostygnąć przez 15 minut, a następnie podawaj.

3. Ciasteczka migdałowe

Ciasteczka migdałowe są jednym z najbardziej kochanych ciasteczek na świecie. Mają chrupiącą, żującą teksturę i są pełne zdrowych tłuszczów. Są one idealne dla osób, które pilnują swojej wagi. Jest to również świetna przekąska dla dzieci.

Składniki:

– 1 filiżanka mąki

– 1/2 szklanki mąki migdałowej

– 1/2 szklanki cukru

– 1/4 szklanki cukru pudru

– 1 jajko

– 1 łyżka ekstraktu z wanilii

– 1 łyżka masła

– 1/2 szklanki posiekanych migdałów

Metoda:

Rozgrzej piekarnik do 350°F i wyłóż blachę do pieczenia papierem pergaminowym. Połącz wszystkie składniki w misce do mieszania i dobrze wymieszaj. Uformuj ciasto w kulki i umieść je na wyłożonej papierem do pieczenia blasze. Piec przez 20 do 25 minut. Pozwól mu ostygnąć przez 5 minut, a następnie podawaj.